Op maandagavond 26 mei wordt het eerste exemplaar van het fotoboek Smallingerland in oude beelden uitgereikt aan de burgemeester van Smallingerland, Tjeerd van Bekkum. Dit fotoboek bevat een ruime selectie van Smallingerlandse foto's die tussen 1927 en 1949 in het weekblad Fen Fryske Groun zijn gepubliceerd.

Ze geven een prachtig tijdsbeeld, waarbij niet alleen gebouwen, straten en landschap-pen zijn gefotografeerd, maar ook mensen – prominenten en 'gewone' burgers – met hun bezigheden. Ook het cultureel-maatschappelijk leven uit die tijd trekt voorbij, van bijenmarkt tot zangkoor. Nog niet eerder zijn de unieke foto's met hun vaak interessante, bloemrijke en (in onze ogen) soms merkwaardige bijschriften op deze manier gebundeld.
Smallingerland in oude beelden is een uitgave van Van der Let & Partners Identity, in samenwerking met Smelne's Erfskip. Het boek – gebonden in een harde kaft – is op groot formaat (A4) gedrukt en telt 144 pagina's. Het kost deze avond slechts € 15,-- (in de boekwinkel € 17,50).

Cover SIOB

Nog een feest: de Drachtster Courant jubileert! Precies op deze dag, 26 mei, kwam 150 jaar geleden de eerste editie uit. In al die jaren (met een korte onderbreking in de Tweede Wereldoorlog) heeft de Drachtster Courant een belangrijke rol gespeeld door vele generaties onder meer via nieuws, opinies, aankondigingen en advertenties op de hoogte te houden van wat er zoal in deze contreien leefde en speelde. Daarmee is de krant een belangrijke drager van onze regionale geschiedenis en behoort zij tot ons cultureel erfgoed. Reden genoeg om Fokke Wester aan het woord te laten over de geschiedenis van 'zijn' krant. Hij werkte van 1991 tot 2008 als journalist voor de Drachtster Courant en sinds dit jaar is hij wederom werkzaam bij de krant. In zijn relaas zullen tal van markante personen, bijzondere gebeurtenis-sen en smeuïge anekdotes de revue passeren.

150 jaar Drachtster Courant
Spreker: Fokke Wester
Datum: Maandagavond 26 mei 2014
Locatie: Rooms-Katholieke kerk, Pier Panderstraat 1, Drachten
Parkeren: Kiryat Onoplein (in de omgeving van de kerk zijn de parkeermogelijkheden beperkt)
Tijden: Aanvang 19.30 uur; deuren open vanaf 19.00 uur; einde 22.00 uur
Toegangsprijs: € 4 voor donateurs, € 5 overige bezoekers inclusief twee keer koffie/thee


donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button