Nakke voorkant 470px JWA9424Bernardus Nieuwenhuis was er op deze TT-dag (zaterdag 29 juni jl.) misschien zelf niet voor thuis gebleven – hij was een fanatiek bezoeker van dit motor-evenement – maar het uitreiken van het boek over zijn leven en werk trok veel bezoekers naar Drachtstercompagnie.

Nakke – onder deze bijnaam was hij in onze contreien bekend – was een veelzijdig man, maar hij heeft toch vooral bekendheid gekregen als schilder. En hij schilderde veel: dat heeft de werkgroep die zijn werken inventariseerde, fotografeerde en in dit boek publiceerde, geweten. Een paar honderd kunstwerken, dachten ze aan het begin. Het werden er meer dan zeshonderd! Het verdient veel Nakke-voorkant-470px JWA9424waardering dat een groep mensen er veel tijd en energie in heeft gestoken om dit interessante stuk locale cultuurhistorie (letterlijk) in beeld te brengen!

Het boek geeft van deze bijzondere, maar toch bescheiden man een mooie karakteristiek: niet alleen van zijn kunstzinnige werk maar ook van zijn leven in, zeker voor de oudere garde, zeer herkenbare situaties en levensomstandigheden.

Het boek kost € 20 en kan besteld worden via dit emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button