Bezoek aan BB-bunker Grou

In het kader van het cutuurhistorisch jaar 2017  “ROERIGE TIDEN YN SMELLINGERLÂN” :

Brengen we op woensdag 28 juni 2017 een bezoek aan de BB-bunker in Grou.

Het vervoer is geregeld, we gaan met de bus. de entree bedraagt € 5,00; daar zit de bus, de entree en een kopje koffie of thee bij inbegrepen.

Vertrek is vanaf het parkeerterein bij v.v. Drachten aan de Gauke Boelensstraat.

Deze activiteit is van 13:00 tot ongeveer 17:00 gepland. AANMELDING IS NOODZAKELIJK!

Lees meer...

Betaling per factuur

Enkele donateurs betalen niet via automatische incasso, maar per factuur. Deze factuur is met het magazine verspreid. Bij het afdrukken van de factuur is helaas het rekeningnummer van Smelne's Erskip weggevallen.
Dit nummer is NL37 INGB 0000 5306 23 van Penningmeester Smelne's Erfskip. Bij betaling graag ook het donateursnummer vermelden.

Open Monumentendagen in Smallingerland 10 en 11 september 2016

DSC 4959Landelijk waren dit jaar de Open Monumentendagen vastgesteld op Zaterdag en zondag 10-09 en 11-09.
In Smallingerland betekende dit dat op zaterdag uitgebreid het 25-jarig bestaan van Smelne’s Erfskip werd gevierd met veel activiteiten in het centrum van Drachten en op zondag het accent meer lag op de monumenten in de dorpen.

Lees meer...

Activiteiten Cultuurhistorisch jaar 2017

In het kader van het cultuurhistorisch jaar 2017 zijn er verschillende activiteiten.

Het meest actuele programma is hier te downloaden.

Verder brengen wij van actuele activiteiten op de hoogte via deze site en onze facebook pagina.

Thema-avond Onderduiken in Friesland

Op 20 april was er een bijeenkomst in de Grote kerk te Drachten met als thema ‘Ondergedoken in Friesland’. Deze avond werd georganiseerd door Tresoar en Omrop Fryslan in samenwerking met Smelne’s Erfskip.

 

Van deze zeer succesvolle avond met als hoogtepunt een verhaal van Jan Eikelboom (NPO oorlogsverslaggever) over zijn ervaringen in oorlogsgebied.

Omrop Fryslân zendt op 29/30 april, 6/7 mei en 13/14 mei een driedelige documentaireserie uit over de Friese onderduikhulp en haar grootschalige organisatie.

 

Klik op de foto’s hieronder om ze te vergroten. Zie ook https://www.facebook.com/smelnes.erfskip/ voor een aantal foto's.

Lees meer...

Archief Drachtster Courant

Selectie 132 150In 2015 is een groot aantal Drachtster Couranten geleverd aan Tresoar, met de bedoeling dat deze werden gedigitaliseerd. Daarna is er niets meer van vernomen en onder ons ontstond het idee, dat ze wellicht in de kast met zoekgeraakte spullen terecht waren gekomen. Dit zou een eeuwige zonde zijn geweest, omdat de verzameling tamelijk uniek is.

Deze maand verscheen in 'Letterhoeke', een uitgave van Tresoar, een artikel met betrekking tot 'onze' verloren gewaande spullen, dat we u niet willen onthouden. Afgezien van het artikel, zou het ook kunnen zijn dat u de gehele uitgave waardeert, daarom hier een link:


http://images.tresoar.nl/Letterhoeke/2017-1/mobile/index.html#p=20

Het artikel over het leveren van de Drachtster Couranten in 2015, kunt u hier vinden: http://www.smelneserfskip.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=73

Pas verschenen: Laweiboekje en magazine 33!

Waar anders dan in De Lawei kon het boekje van Roel Oostra over de eerste 25 jaar van De Lawei zijn première beleven? Dat gebeurde dan ook, op woensdagavond 5 februari 2014. Wethouder van (onder meer) Cultuur Nieske Ketelaar reikte twee eerste exemplaren uit, aan oud-directeur Roel Oostra en aan de huidige directeur Stef Avezaat.

Lees meer...

donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button