Terugblik op 15 jaar Dag Ouwe, dag Jonge

img29762 39 100Gedurende een periode van 15 jaar werd jaarlijks de nieuwjaars revue Dag Ouwe, dag Jonge opgevoerd, onder leiding van bedenker, regisseur en destijds directeur van De Lawei: Roel Oostra. Een groot succes! Elke editie kende meerdere uitverkochte voorstellingen. Voor Smallingerland een gebeurtenis met een hoge culturele waarde en inmiddels ook een sterk historische waarde.

De laatste revue ligt al 32 jaar achter ons en het is tijd voor een terugblik. Reden voor Smelne's Erfskip om in samenwerking met De Lawei stil te staan bij deze goede oude tijd.
Een werkgroep bestaande uit Gerry de Wal, Femmy Andringa, Jan IJsbrandy, Herma Postmus en Wim Stuivenwold, neemt je mee terug in de tijd aan de hand van foto's en filmmateriaal. Uiteraard ontbreken anekdotes niet.
Het wordt ongetwijfeld een feest der herkenning.

Zondag 4 november2018 (middag 14:30 of avond 20:00)
Roel Oostra zaal van De Lawei.
Kaarten bestellen via de website van De Lawei: www.lawei.nl

Educatieproject Skûtsje De Jonge Trijntje.

Stichting De Jonge Trijntje en Smelne's Erfskip hebben een gezamenlijk project.


Vorig jaar begonnen als geslaagde proef hebben we besloten deze winter het skûtsje De Jonge Trijntje komend winterseizoen weer open te stellen voor groepen scholieren en andere gezelschappen. Het skûtsje ligt gedurende de winter in het centrum van Drachten ter hoogte van de 2 Heeren aan het Moleneind.

Lees meer...

Open Monumentendagen in Smallingerland 10 en 11 september 2016

DSC 4959Landelijk waren dit jaar de Open Monumentendagen vastgesteld op Zaterdag en zondag 10-09 en 11-09.
In Smallingerland betekende dit dat op zaterdag uitgebreid het 25-jarig bestaan van Smelne’s Erfskip werd gevierd met veel activiteiten in het centrum van Drachten en op zondag het accent meer lag op de monumenten in de dorpen.

Lees meer...

Pas verschenen: Laweiboekje en magazine 33!

Waar anders dan in De Lawei kon het boekje van Roel Oostra over de eerste 25 jaar van De Lawei zijn première beleven? Dat gebeurde dan ook, op woensdagavond 5 februari 2014. Wethouder van (onder meer) Cultuur Nieske Ketelaar reikte twee eerste exemplaren uit, aan oud-directeur Roel Oostra en aan de huidige directeur Stef Avezaat.

Lees meer...

Verkoop boek Drachtstervaart

Zoals voor alle boeken geldt, is het boek Drachtstervaart voor donateurs te koop bij secretaris Roelof Hazelhoff, De Rival 33a in Drachten. Het is het handigst om hem van te voren even te bellen: 0512 52 20 82 of te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zolang de voorraad strekt, is het boek ook verkrijgbaar bij boekhandel Van der Velde aan het Raadhuisplein 5 te Drachten

Het boek kost voor donateurs € 14,50 (winkelprijs € 18,50).

Verkoop boek 70 jaar ziekenhuis in Drachten

Zoals voor alle boeken geldt, is het boek Een blauw hart voor donateurs te koop bij secretaris Roelof Hazelhoff, De Rival 33a in Drachten. Het is het handigst om hem van te voren even te bellen: 0512 52 20 82 of te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zolang de voorraad strekt, is het boek (tegen winkelprijs) ook verkrijgbaar bij boekhandel Van der Velde aan het Raadhuisplein 5 te Drachten

Het boek kost voor donateurs € 15,95 (winkelprijs € 19,95).

donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button