4e Talenten Concert 26 november

In het kader van het Culuur Historisch Jaar 2017:poster talentenjacht 4e concert III 1 70


4e Talenten concert

Zondag 26 november 2017 16:00

Dorpskerk Rottevalle, Buorren 18

Gratis entree

Lezing/discussie-avond 23 november

In het kader van het Culuur Historisch Jaar 2017:

Lezing/discussie-avond "Licht en donker in religie en samenleving"poster lezing discussie01 70

Woensdag 23 november 2017 19:30

Dorpskerk Rottevalle, Buorren 18

Entree € 4,00 (incl. koffie.thee)

Educatieproject Skûtsje De Jonge Trijntje.

Stichting De Jonge Trijntje en Smelne's Erfskip hebben een gezamenlijk project.


Vorig jaar begonnen als geslaagde proef hebben we besloten deze winter het skûtsje De Jonge Trijntje komend winterseizoen weer open te stellen voor groepen scholieren en andere gezelschappen. Het skûtsje ligt gedurende de winter in het centrum van Drachten ter hoogte van de 2 Heeren aan het Moleneind.

Lees meer...

Activiteiten Cultuurhistorisch jaar 2017

UPDATE

In het kader van het cultuurhistorisch jaar 2017 zijn er verschillende activiteiten.

Omdat we nu starten aan de laatste helft van het cultuurhistorisch jaar, hier een update, bijgewerkt met de laatste activiteiten en met weglating van de activiteiten die al geweest zijn.

Het meest actuele programma is hier te downloaden. (Versie 30-10-2017)

Verder brengen wij u van actuele activiteiten (m.b.t.. Smelne's Erfskip) op de hoogte via deze site en onze facebook pagina.

Smelne's Erfskip winnaar Rabobank Clubkas Campagne

logoSmelne's Erfskip heeft bij de Rabobank Clubkas Campagne van de circa 150 deelnemende organisaties de meeste stemmen gekregen namelijk 472. Dat levert ons € 2360,- op.
Smelne's Erfskip bedankt alle Rabobankleden die op ons gestemd hebben.
Volgend jaar houdt de Rabobank waarschijnlijk weer zo'n actie. Om volgend jaar ook op ons te kunnen stemmen is het zaak dat mensen met een Rabobank-rekening zich bij de bank melden als lid. Dat is gratis.

Betaling per factuur

Enkele donateurs betalen niet via automatische incasso, maar per factuur. Deze factuur is met het magazine verspreid. Bij het afdrukken van de factuur is helaas het rekeningnummer van Smelne's Erskip weggevallen.
Dit nummer is NL37 INGB 0000 5306 23 van Penningmeester Smelne's Erfskip. Bij betaling graag ook het donateursnummer vermelden.

Archief Drachtster Courant

RECTIFICATIE: In onderstaand artikel word gesteld dat de betrokken Drachtster Couranten vermist waren. Dit is feitelijk onjuist. Bovendien is er een regelmatig overleg tussen het bestuur van Smelne's Erfskip en Tresoar geweest over de status van de digitalisering.

Selectie 132 150In 2015 is een groot aantal Drachtster Couranten geleverd aan Tresoar, met de bedoeling dat deze werden gedigitaliseerd. 

Deze maand verscheen in 'Letterhoeke', een uitgave van Tresoar, een artikel met betrekking tot 'onze' spullen, dat we u niet willen onthouden. Afgezien van het artikel, zou het ook kunnen zijn dat u de gehele uitgave waardeert, daarom hier een link:


http://images.tresoar.nl/Letterhoeke/2017-1/mobile/index.html#p=20

Het artikel over het leveren van de Drachtster Couranten in 2015, kunt u hier vinden: http://www.smelneserfskip.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=73

Thema-avond Onderduiken in Friesland

Op 20 april was er een bijeenkomst in de Grote kerk te Drachten met als thema ‘Ondergedoken in Friesland’. Deze avond werd georganiseerd door Tresoar en Omrop Fryslan in samenwerking met Smelne’s Erfskip.

 

Van deze zeer succesvolle avond met als hoogtepunt een verhaal van Jan Eikelboom (NPO oorlogsverslaggever) over zijn ervaringen in oorlogsgebied.

Omrop Fryslân zendt op 29/30 april, 6/7 mei en 13/14 mei een driedelige documentaireserie uit over de Friese onderduikhulp en haar grootschalige organisatie.

 

Klik op de foto’s hieronder om ze te vergroten. Zie ook https://www.facebook.com/smelnes.erfskip/ voor een aantal foto's.

Lees meer...

Standpunt LTS Burgemeester Wuiteweg

Bron: http://www.drachtstercourant.nl:

Smelne’s Erfskip: ‘Baseer ontwerp nieuwbouw Gomarus op oorspronkelijke Ambachtsschool’

DRACHTEN – De nieuwbouw van Gomarus aan de Burgemeester Wuiteweg moet er voor zorgen dat het huidige straatbeeld in tact blijft, vindt Smelne’s Erfskip. Daarbij zou de architect in zijn ontwerp stijlelementen en materialen kunnen gebruiken van het oorspronkelijke gebouw uit 1909.

Smelne’s Erfskip stelt dat in het jongste nummer van haar Magazine, dat volgende week woensdag uitkomt. De historische vereniging reageert daarmee op een publicatie in de Leeuwarder Courant van vorige week zaterdag. Daarin was een schetsontwerp opgenomen van de nieuwbouw, een ontwerp van BDG Architecten uit Zwolle.

Lees meer...

Open Monumentendagen in Smallingerland 10 en 11 september 2016

DSC 4959Landelijk waren dit jaar de Open Monumentendagen vastgesteld op Zaterdag en zondag 10-09 en 11-09.
In Smallingerland betekende dit dat op zaterdag uitgebreid het 25-jarig bestaan van Smelne’s Erfskip werd gevierd met veel activiteiten in het centrum van Drachten en op zondag het accent meer lag op de monumenten in de dorpen.

Lees meer...

donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button