Vorig artikel

Kennismakingscursus stamboomonderzoek in 2 delen VOLGEBOEKT

29 februari - 19:00 uur

Altijd al willen weten wie uw voorouders waren? Of gewoon benieuwd naar uw familiegeschiedenis? Altijd al eens willen starten met de stamboom maar geen idee hoe te beginnen? Dan is deze korte cursus van Anneke Westerhuis-Jager misschien wel iets voor u.

We gaan op zoek naar voorouders tot ongeveer 1811. Aan bod komen de verschillende bronnen en hoe  daarin gezocht kan worden. De docent gaat in op zaken als het opslaan van gegevens en de geldende regels omtrent privacy.

De nadruk ligt op het starten. Welke sites, welke bronnen, wat kun je wel en wat niet vinden. U leert over het opslaan en het aankleden van uw stamboom. Het verder terug gaan in de tijd vraagt om een andere aanpak, dit wordt daarom slechts kort behandelt.
U ontvang na afloop van de cursus altijd een hand-out met de informatie van de les en wat er verder ter sprake is gekomen.

Er is ruimte voor het stellen van eigen vragen. De cursus is laagdrempelig, een beetje computerkennis is wel gewenst. Er zijn computers aanwezig, maar het is zeker handig als u uw eigen laptop meeneemt om op te werken. Dan kunnen eventueel gevonden gegevens ook meteen opgeslagen worden.

De cursus wordt georganiseerd i.s.m. Bibliotheek Drachten.

29 februari en 14 maart 2024

Bibliotheek Drachten, Museumplein 1

19:00 - 21:00 uur

Deelname € 15,00.

(Maximaal 16 deelnemers)

Opgave gewenst via de balie van de bibliotheek of de agenda van www.bibliotheekdrachten.nl.

Delen via:

Kennismakingscursus stamboomonderzoek in 2 delen VOLGEBOEKT
 
Button