Op 25 november 2009 is het boek Johannes Siebinga - meer dan een dokter verschenen. Het bevat boeiende verhalen over de markante persoonlijkheid van dokter Siebinga, die niet alleen huisarts in Opeinde was, maar ook een begaafd amateur-archeoloog. In die laatste hoedanigheid heeft hij diverse belangwekkende vondsten gedaan, onder meer bij de Blaue Dobbe (Houtigehage) en op het Zwartveen bij Rottevalle. Bovendien had hij daarnaast nog een aantal andere interesses.

 

Siebingaboek voorkant2

In het boek, samengesteld door P. Terpstra, zijn bijdragen opgenomen van K.J. Bekkema, J. Bijlsma, S. Hiemstra en J. Siebinga.

Het gebonden boek (bijna 200 pagina's) is verkrijgbaar bij de Drachtster boekhandels en bij Smelne's Erfskip via de penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In het laatste geval kost het €10,--, excl. eventuele verzendkosten.


donateur

Monumenten

SE 24 OG PastorieAchter de Jugendstil-voorgevel van deze voormalige pastorie ‘Kerckebosch’ gaan eigenlijk twee andere, oudere pastorieën schuil. Van de alleroudste weten we niet wanneer die gebouwd is, wel dat deze in

...

Beeldbank Smallingerland