Op 30 oktober 2009 heeft wethouder Fred Veenstra het eerste exemplaar van Een kleine geschiedenis van Rottevalle in ontvangst genomen. In 65 korte - meestal slechts 1 pagina lang - passeert de boeiende geschiedenis van Rottevalle de revue. Dit boekje volgt het verhaal van de geschiedenis van Rottevalle aan de hand van wat er in het dorp te zien is: straten, (monumentale) gebouwen, kunstwerken, monumenten en andere markante punten. Op die manier wordt geschiedenis concreet en geeft zij kleur aan de identiteit van het dorp.

RV Omslag VOOR LR

Op die tocht door de historie komt u als lezer van alles tegen: het veenmoeras, de vervening met de Compagnons, alle straten van Rottevalle, herbergen, scholen, kerken en pastorieën, molens, boerderijen, een brouwerij en een jeneverstokerij. Maar ook de beurtvaart, de zuivelfabriek, oude en nieuwe beroepen, de tweede wereldoorlog en de dorpsvernieuwing. En, niet te vergeten, de drie zaken die de Rottevalster dorpsgemeenschap intensief hebben bezig gehouden: de strijd om in plaats van bij drie bij één gemeente te horen, de demping van Lits en Brouwersgrêft en de aanleg van de rondweg (Litswei).

Het full colour boekje bevat veel oude en nieuwe foto's en ander beeldmateriaal. Het is verkrijgbaar bij Dorpsbelang via www.Rottevalle.com en bij de penningmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het kost € 12,50