Als geïnteresseerden in geschiedenis kijken we – dat spreekt toch welhaast vanzelf – met een cultuurhistorische blik naar ons erfgoed. Maar, is dat wel zo vanzelfsprekend? Kun je er niet
anders naar kijken? En zou je dan niet andere facetten van dat erfgoed ontdekken? Waardevolle aspecten, die het beeld completer en scherper maken, de blik verruimen?

 

M50 Anders Kijken omslag voor 366De vraag is dan: Hoe doe je dat? Door een andere ‘bril’ op te zetten, bijvoorbeeld een bril met focus op poëzie. Dat is wat in dit boek gebeurt. Het biedt ontmoetingen én confrontaties tussen erfgoed en gedichten. Soms versterken ze elkaar, dan weer schuren ze wat ongemakkelijk langs elkaar. Maar in alle gevallen gebeurt er iets. Het zal de kijker én lezer de ene keer een glimlach ontlokken of een besef van herkenning, een andere keer aan het denken zetten of ontroeren.

In het boek passeren achtendertig bijzondere erfgoederen de revue, in fraaie beelden, vergezeld van evenzovele gedichten. Gedichten van Nederlandse en Friese dichters, maar ook van zeven dichters uit onze eigen gemeente.

 Kosten: € 12,50 U kunt het boek bestellen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij verzending per post brengen wij verzendkosten in rekening.

Ook is het boek (voor zover de voorraad strekt) verkrijgbaar bij boekhandel Van der Velde aan het Raadhuisplein te Drachten.


donateur

Monumenten

Beeldbank Smallingerland