HCS Museum Dr8888 100Sinds 8 juli is Museum Dr8888 weer open voor het publiek en daarmee ook ons onderkomen; het Historisch Centrum Smallingerland (HCS). De openingstijden zijn gelijk aan die van het museum (dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00). Het HCS zelf is vrij toegankelijk maar u kunt uw bezoek natuurlijk combineren met een (betaald) bezoek aan het museum waar momenteel de tentoonstelling De schilder en zijn landschap is te zien.
Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag zijn vanaf 13.30 tot 16.00 vrijwilligers aanwezig, maar ook op andere dagen kunt u ons bezoeken.
In het HCS kunt u de komende maanden de kleine expositie De cichoreifabriek herleeft in Drachten bekijken en ook draaien we er de korte film Het verhaal van Smallingerland. Deze film vertelt het verhaal van het ontstaan van de verschillende landschapstypen in onze gemeente vanaf de ijstijd tot nu.

Door de geldende beperkingen i.v.m. corona mogen er maximaal 6 personen tegelijk in het HCS aanwezig zijn. Ook geldt er de onderlinge afstand van 1,5 meter.

 

 

18810630 100  Landschapsbiografie Smallingerland 100

donateur

Monumenten

Beeldbank Smallingerland