Met ingang van het nieuwe jaar verschijnt er wekelijks een historische rubriek op www.hfdepein.nl - de website van de Histoaryske Feriening De Pein. In deze rubrieken worden allerhande wetenswaardigheden uit de rijke dorpshistorie van Opeinde belicht. De eerste rubriek over de verdwenen Hervormde Kerk van Opeinde staat inmiddels online.

 

In de rubriek 'Toen & nu' slaan we bruggen tussen heden en verleden, door een historische foto en een hedendaagse foto van één plek naast elkaar te zetten en zo veranderingen in het dorpsbeeld inzichtelijk te maken. In de 'Opeinder Courant' komen we telkens met een opmerkelijk krantenbericht uit de vorige eeuw. Daarnaast bouwen we aan een digitale 'Dorpsatlas': in deze cartografische rubriek passeren allerhande kaarten van Opeinde 'en omkriten' de revue. Tot slot worden in de rubriek 'Wegwijzer' de Peinder straatnamen van verklaring en toelichting voorzien.

In navolging van de in 2013 opgerichte Histoaryske Feriening De Pein werd in maart 2014 een historische website gelanceerd. Op www.hfdepein.nl blijft u op de hoogte van nieuws en activiteiten van de historische vereniging van het dorp, en vindt u daarnaast dus veel informatie over de geschiedenis van Opeinde.


donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button