Volgend artikel

Bomen geplant in het Vrijheidspark

Actueel

Samen met wethouder M. le Roy hebben leerlingen van groep 8 van de Bolder, bestuursleden van Smelne's Erfskip en leden van de werkgroep WOII de eerste 12 bomen geplant in het Vrijheidspark.

Het Vrijheidspark wordt aangelegd ter herinnering aan het terugwinnen van de vrijheid aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Het is onderdeel van het nog aan te leggen natuur- en recreatiegebied in de nieuwe wijk Vrijburgh. Stichting Smelne's Erfskip is de initiatiefnemer van het Vrijheidspark. Het is een gemeenschappelijk project van Gemeente Smallingerland en Smelne's Erfskip.

Het Vrijheidspark heeft drie doelen. Het eerste is het maken van een blijvende herinnering als eerbetoon aan de inwoners van Smallingerland die hun leven waagden voor de vrijheid in WO2. Het tweede doel is bezoekers informeren over dit deel van de geschiedenis van de gemeente Smallingerland. Hiervoor dienen de informatie- en kennispanelen in het centrum van het park. Het derde doel is het geven van een toegevoegde waarde aan de groenze zone van de wijk Vrijburgh. Het recreatiegebied wordt daardoor een rust- en inspiratieplek voor iedereen. 

In het hart van het park is een pingo met een monument. Smelne's Erfskip maakte het ontwerp van het Vrijheidspark. Daarbij kreeg ze ondersteuning van de gemeentelijke afdelingen stedenbouw en landschap. 

Bomen geplant in het Vrijheidspark
 
Button