Vorig artikel Volgend artikel

Stadswandelingen Drachten

Hebt u zich ooit afgevraagd wanneer en hoe Drachten zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld? Een stadswandeling door Drachten geeft u het verrassende antwoord. Onze stadswandeling start in het Historisch Centrum van Smelne’s Erfskip (HCS) in Museum Dr8888 aan het Museumplein 2. Tijdens de inleiding komen o.a. de ontstaansgeschiedenis van Drachten en de gevolgen van de turfwinning op onze woonplaats aan bod. Daarna volgt de stadswandeling met gids door het centrum van Drachten. Na afloop is er een kopje koffie of thee in het museumcafé Aubette.

De stadswandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Van mei tot september gaan de stadswandelingen in 2023 iedere vrijdagmorgen om 10.30 uur van start. Vanaf 14 april 2023 kunt u telefonisch kaarten reserveren bij het museum: 0512-515647 tijdens openingstijden van dinsdag-zondag tussen 11.00- 17.00 uur. De kosten bedragen € 7.50 per persoon, inclusief koffie of thee.

 

Personeelsuitje, reünie, familie-uitje? 

Bij aanmeldingen met een groep kan dit arrangement in overleg ook op een andere dag en gedurende het hele jaar plaats vinden. Onze stadswandeling is een leuke manier om eens anders tegen Drachten aan te kijken. De stadsgidsen van de historische vereniging Smelne’s Erfskip vertellen u graag het verhaal van MOERAS TOT PHILIPS. Na afloop is er altijd gelegenheid voor een gezellige nazit in het museumcafé Aubette.

Groepsarrangementen: € 7.50 per persoon, inclusief koffie of thee. Groepsarrangementen graag in overleg. Stuur in dat geval tijdig een mailtje naar Museum Dr8888: info@museumdrachten.nl

Stadswandelingen Drachten
 
Button